سرطان خون نوعی از سرطان است که منشا آن از سلول‌هایی است که در حالت طبیعی به انواع مختلف سلول‌های خونی تکامل میابند. بیشتر لوسمی‌ها از سلول‌های اولیه تشکیل‌دهنده گلبول‌های سفید آغاز می‌شوند اما برخی دیگر از آنها سایر سلول‌های خونی را درگیر میکند.

در لوسمی، مغز استخوان (بافت اسفنجی داخل استخوان‌ها) مقدار زیاد و غیرطبیعی گلبول سفید تولید می‌کند. این گلبول‌های سفید غیرطبیعی از مغز استخوان خارج شده و وارد جریان خون می‍شود. برخلاف سلول‌های طبیعی، این گلبول‌های سفید غیرطبیعی توانایی حفاظت از بدن در برابر عفونت‌ها را ندارند.

برخی اوقات لوسمی از مغز استخوان به قسمت‌های دیگر بدن مانند مغز، قفسه سینه و کبد منتشر شده و آنها را هم درگیر میکند.

لوسمی شایع ترین نوع سرطان در کودکان است. اما خوشبختانه بیشتر کودکان و نوجوانان مبتلا که تحت درمان قرار میگیرند، بهبود میابند.

عواملی که احتمال ابتلا به سرطان خون کودکان افزایش میدهد

پزشکان به طور دقیق نمی‌دانند که چه عواملی سبب سرطان خون کودکان میشود، اما برخی عوامل مشخص احتمال وقوع آن را افزایش میدهند. دقت کنید که وجود یکی از این عوامل در فرد الزاما به معنی ابتلا به لوسمی نیست. در واقع در بیشتر کودکان مبتلا هیچ عامل خطر شناخته شده‌ای دیده نمیشود.

در صورت وجود عوامل زیر ریسک ابتلا به لوسمی در کودکان افزایش میابد:

  • یک اختلال ارثی مانند سندرم Li-Fraumeni ، سندرم داون یا سندرم کلاینفلتر
  • مشکلات ارثی سیستم ایمنی مانند آتاکسی و تلانژکتازی
  • یک برادر یا خواهر مبتلا به سرطان خون، به ویژه در دوقلوهای همسان
  • سابقه قرار گرفتن در معرض مقادیر زیاد تشعشعات رادیویی، شیمی درمانی یا مواد شیمیایی مانند بنزن (یک حلال)
  • سابقه سرکوب سیستم ایمنی، مانند پیوند عضو

اگرچه خطر موارد فوق اندک است، اما به نظر پزشکان کودکانی که در آنها عوامل خطر ابتلا به لوسمی دیده میشود، باید به طور مرتب تحت معاینه قرار بگیرند تا هرگونه مشکلی زودتر تشخیص داده شود.

بیشتر لوسمی‌های دوران کودکی از نوع حاد است. این نوع لوسمی به سرعت پیشرفت میکند و نیاز به درمان سریع دارند. انواع اصلی لوسمی حاد عبارتند از:

لوسمی لنفوبلاستیک حاد یا لنفوسیتیک حاد(ALL): در حدود ۳ نفر از هر ۴ نفز کودک مبتلا به لوسمی درگیر ALL هستند. این نوع لوسمی در فرم‌های اولیه گلبول‌های سفید به نام لنفوسیت رخ میدهد.

لوسمی میلوئیدی حاد(AML): به این نوع از لوسمی، لوسمی مایلوژنوس حاد یا لوسمی مایلوسیتیک حاد یا لوسمی غیر لنفوبلاستیک حاد نیز گفته میشود که در یک چهارم باقی‌مانده کودکان مبتلا به لوسمی رخ میدهد.  AMLاز سلول های مایلوئیدی آغاز میشود که در حالت طبیعی گلبول های سفید (غیر از لنفوسیت ها)، گلبول‌های قرمز و پلاکت هارا ایجاد میکنند. به ندرت لوسمی حاد میتواند همزمان ویژگی های ALL و AML را نشان دهد که به آنها لوسمی‌ ترکیبی، لوسمی‌ تمایز نیافته حاد یا لوسمی حاد فنوتیپ مخلوط (MPAL) گفته میشود. این نوع لوسمی در کودکان اغلب مانند ALL معالجه شده و پاسخ آنها به درمان نیز اغلب مانند ALL است.

لوسمی مزمن

لوسمی مزمن در کودکان نادر است. این نوع از لوسمی نسبت به لوسمی حاد آهسته تر رشد میکنند اما نسبت به درمان مقاوم تراست. لوسمی مزمن به دو نوع اصلی تقسیم میشود:

لوسمی میلوئیدی مزمن (CML): به آن لوسمی مایلوژنوس مزمن نیز گفته میشود، CML در کودکان نادر است. درمان آن در کودکان مشابه روش درمانی برای بزرگسالان است.

لوسمی لنفوسیتی مزمن (CLL): این سرطان خون در کودکان بسیار نادر است.

علائم سرطان خون در کودکان

بسیاری از علائم لوسمی در کودکان میتواند علل دیگری نیز داشته باشد و اغلب این علائم ناشی از لوسمی نیست. با این وجود، اگر فرزند شما هر یک از آنها را دارد، لازم است که توسط پزشک معاینه شده و علت را پیدا کرده و درصورت لزوم درمان کند.

علائم لوسمی اغلب به دلیل مشکلاتی در مغز استخوان ایجاد میشود. با تشکیل سلول‌های لوسمی در مغز استخوان، سلول‌های طبیعی خون تحت فشار قرار میگیرند. در نتیجه ممکن است کودک تعداد کافی و طبیعی از گلبول‌های قرمز و سفید و پلاکت‌های خون نداشته باشد. این کمبودها در آزمایش خون نشان داده می شود، اما میتواند علائمی را نیز ایجاد کند. سلول‌های لوسمی همچنین ممکن است به نواحی دیگری از بدن حمله کرده و علائمی را ایجاد کند.


مشاوره های شخصی دکتر هومن سیدی لوسمی ,کودکان ,سرطان ,درمان ,سلول‌های ,میشود ,گلبول‌های سفید ,لوسمی مزمن ,اغلب مانند ,گلبول‌های قرمز ,گفته میشود منبع

مشخصات

تبلیغات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها

موزیک برگ | دانلود آهنگ پارس گیک , اموزش برنامه نویسی ، ترفند های رایانه اخلاق پسندیده hamsite